SonarMàtica @ niu

 

SÓNAR 2009 :: MIDI HACKING / TALLER
DIVENDRES 19 Juny _ de 12:00 a 21:00 h :: TALLER OBERT: 19:00 - 21:00 h

RUIN&WESEN presenta:
'MIDI hacking'

Ruin & Wesen és una empresa col·laborativa dedicada a la creació d'instruments electrònics innovadors i de codi obert. Ruin és Phil Baljeu, amb base a Canadà, i Wesen és Manuel Odendahl, resident a Alemanya. Junts construeixen controladors i sintetitzadors MIDI combinant tecnologia digital i analògica: Ruin construeix sintetitzadors modulars analògics bruts i de sonoritat industrial, mentre Wesen se centra en la creació d'elegants algoritmes per al control digital. Tots dos són músics (Ruin es dedica a l'ambient-core i els ritmes industrials, i Wesen perfeccion
a la seva pròpia interpretació del tech-house melòdic) i per tant saben perfectament quina mena de productes necessiten els músics. 

El primer producte del seu treball en equip és el Minicommand, un controlador MIDI amb el codi completament obert, per al qual l'usuari pot descarregar firmwares escrits per altres usuaris (i d'altres escrits pel mateix Wesen), o escriure el seu propi codi en l'entorn Mididuino. Una vegada el firmware es carrega a la màquina, el Minicommand és completament autònom i no necessita cap ordinador per funcionar. També inclou firmwares per a controlar el MachineDrum i el MonoMachine d'Elektron, transformant completament la manera tradicional de treballar amb aquests instruments.

De 19:00 a 21:00 h :: MIDI hacking workshop

En aquest taller impartit per Wesen, els
assistents entraran en contacte amb el món de la manipulació del protocol MIDI. Després d'una breu introducció teòrica a MIDI, Arduino i conceptes bàsics d'electrònica, es formaran petits grups per a construir un controlador MIDI fent servir les eines desenvolupades per Ruin & Wesen, a més de diversos sensors electrònics.

Els projectes poden anar des d'un senzill controlador de cinta fins a sensors de pressió, temperatura i moviment, seqüenciadors i controladors MIDI tradicionals, (adaptant els algoritmes, el disseny i el software a les seves necessitats) o manipular sintetitzadors i controladors tradicionals per tal d'ampliar la seva funcionalitat (com ara tocar notes polifòniques amb MachineDrum, o utilitzar PadKontrol com un seqüenciador).

Ticket: GRATIS

[ + info  Ruin&Wesen ]

 

niu : espai artístic  ::  almogàvers, 208 . 08018 Barcelona  ::   info@niubcn.com  ::  93 356 88 11  ::  crèdits  ::  horari  ::  com arribar


Niu forma part de la
Xarxa de Centres de Producció de Catalunya