SonarMàtica @ niu

 

SÓNAR 2009 :: CHIPTUNE / TALLER
DISSABTE 20 Juny _ de 12:00 a 21:00 h :: JAM SESSION: 19:00 - 21:00 h

MicroBCN presenta:
'Chiptune, Circuit Bending & Music Jam Session'

m
icroBCN és un col·lectiu local dedicat a promoure activitats i esdeveniments relacionats amb la cultura 8bit des de camps artístics com la música, l'art visual, el net-art o el 'circuit bending'.

El col·lectiu està format per artistes que donen ús a ordinadors i sistemes de videojocs "obsolets" com el Commodore, Atari o GameBoy. La majoria han optat per la GameBoy com instrument però això no pretén ser dogmàtic, es tracta d'organitzar esdeveniments en els quals es persegueix la comunió amb el públic. Amb una actitud divulgativa, microBCN pretén mostrar el "com es fa" mitjançant tallers de circuit bending o software per a fer música amb GameBoy. A microBCN es porta a terme la cultura del 'chiptune' d'una manera lliure i heterogènia, amb artistes de diferents procedències i mons musicals. Amb base a Barcelona i rodalies, el col·lectiu ha organitzat concerts i festivals en diversos espais, i la majoria dels seus membres ha viatjat divulgant pel país i per l'exterior la seva música i visuals.

En aquesta era del consumisme tecnològic hi ha gent que proposa mirar enrere i rescatar tecnologia obsoleta per a donar-li un nou ús. No es tracta d'un rebuig al nou, sinó una manera de relacionar-se amb la tecnologia de manera intel·ligent. D'aquests ordinadors i consoles proveïts de xips de so de 8 bits, neix el terme 8bit per a definir la música 'chiptune'. L'escena musical de la GameBoy és probablement la més gran dintre d'aquesta cultura. La majoria d'aquesta música es pot descarregar de franc a Internet.

De 19:00 a 21:00 h :: Live JAM SESSION

Artistes i hackers creen constantment noves tecnologies per a aprofitar hardware antic, com és el cas del 'circuit bending', l'art d'alterar circuits per a obtenir instruments musicals, obres audiovisuals o objectes que, en si, conformen una peça artística.

microBCN son: SubATAK, Yes Robot, Entter, Ascii_bit, Meneo, Rabato, Lautaro, Miprimerdrop, Raquel Meyers, Gamebombing, Distortled Box, Drop1410, PressToBegin, Datalash.

Ticket: GRATIS

[ + info  MicroBCN ]

 

niu : espai artístic  ::  almogàvers, 208 . 08018 Barcelona  ::   info@niubcn.com  ::  93 356 88 11  ::  crèdits  ::  horari  ::  com arribar


Niu forma part de la
Xarxa de Centres de Producció de Catalunya