SonarMàtica @ niu

 

SÓNAR 2009 :: INSTAL·LACIONS
DIJOUS 18 Juny _ de 12:00 a 21:00 h

JULIO LUCIO presenta:
'sound walk, i_man:es & cymatics'

C
reador, artista, científic, inventor… tech-art. Julio Lucio és un artista de nova generació: crea techno-arte per a que la gent jugui, interactui i es diverteixi. Les seves eïnes: la tecnologia i la seva visió de futur i 'jugabilitat'. Visiona el que està succeïnt a la tecnologia i els seus progresos creant a partir d'ella les seves peces d'art. Peces que mostren al públic com funciona la tecnologia, representant així el moviment ondulatori, el comportament de la materia, el comportament de l'univers.

Julio Lucio, segovià resident a Barcelona, exposa al Niu 3 de les seves instal·lacions més reconegudes:

sound walk
És un seqüenciador humà mitjançant el qual l'usuari genera diferents esdeveniments musicals amb el seu propi moviment. El públic és el protagonista i el creador de l'obra. "Sound Walk" estableix un joc interactiu entre l'usuari i el seqüenciador, fent sentir al visitant que ell mateix és l'instrument i el creador de la música. La músic barcelonina
Nikka és l'artista creadora dels esdeveniments musicals de 'sound walk', que al ser reproduïts en conjunt creen un tema musical.

cymatics
Cymatics és la representació visual del so, la seva materialització, la seva forma. 'Cymatics' dibuixa el so, les seves textures, les seves oscil·lacions, els seus moviments, la seva pròpia personalitat. L'obra permet jugar amb el so, visualitzar-lo i modular-lo al ritme del moviment corporal i del joc de l'usuari. Un altaveu, uns sensors de moviment, un altaveu i la matèria, el bicarbonat que ens mostra la forma i vida del so.

i_man:es
Representa la lluita de les forces magnètiques a la recerca de l'equilibri; una tensió oscil·lant per assolir l'estabilitat temporal o momentània; vibració, línies en el buit dibuixant un objectiu… o no. La recerca de l'equilibri i l'harmonia amb un mateix, amb l'entorn... Així és 'iman:es'.

Les instal·lacions de Julio Lucio poden visitar-se
durant els 3 dies de Sónar

[ + info Julio Lucio ]


sound walk


sound walk


cymatics


i_man:es

 

niu : espai artístic  ::  almogàvers, 208 . 08018 Barcelona  ::   info@niubcn.com  ::  93 356 88 11  ::  crèdits  ::  horari  ::  com arribar


Niu forma part de la
Xarxa de Centres de Producció de Catalunya