ACTIVITATS  |  EXPOS  |  TALLERS  |  OUTDOORS  |  PIU RÀDIO          SERVEIS  | L'AGÈNCIA          CONCEPTE  |  PREMSA  |  CONTACTA          EL BARRI

 

IL·LUSTRACIÓ & FOTOGRAFIA DIGITAL
Mara Hernández & María Menéndez _ del 9 de setembre al 2 d'octubre de 2011

Títol
'Tragic Beauty' & 'Pantheon'

Artista
Mara Hernández i María Menéndez

Concepte
La cultura gòtica 'underground' ha vingut sent estigmatitzada des dels seus començaments a la fi dels '70, però el que és cert és que dins d'aquest marc cultural han sorgit moltes i interessants propostes tant musicals com estètiques. Al voltant d'aquest món s'ha desenvolupat tota una cultura visual que excedeix amb molt els estereotips assignats pel gran públic com els vampirs i els taüts. Més enllà, podem afirmar que darrere d'aquest corrent 'underground' hi ha tot un seguit de representacions artístiques molt a tenir en compte. Niu presenta una exposició conjunta de dues creadores dins d'aquest àmbit a través de la producció es demostra la qualitat de les obres d'aquest moviment 'underground'. Elles són Mara Hernández i Maria Menéndez.

· 'Tragic Beauty' és una mostra de fotografia que revisa la vida de nou belles dones tant de la història com de la literatura que van morir de forma tràgica. Així, la mostra comença amb Cleòpatra qui va posar fi a la seva vida mitjançant la mossegada d'un àspid i culmina amb Isadora Duncan que va morir en un inusual accident de cotxe. Altres insignes dones són Hypatia, Joana d'Arc, Anna Bolena, Julieta, Ophelia ... Aquesta exposició és un extracte del llibre "Tragic Beauty" que recull les nou sèries completes de les belles tràgiques i que estarà a la venda a l'exposició.

Mara Hernández és una fotògrafa madrilenya, que fins ara ha realitzat treballs professionals com books i catàlegs per a revistes de moda, sent aquesta la seva primera i més completa obra com a artista.

· '
Pantheon' és una mirada a les cosmologies de diverses cultures com l'egípcia, grega, xinesa, nòrdica, revisades a través de la figuració de diverses deesses i déus. La mostra comença amb el Laberint, lloc màgic per antonomàsia, que haurem de recórrer amb els seus secrets i carrerons sense sortida, per trobar-nos amb Odín, Apofis, Xi Wangmu, Meretseger, etc. Baixarem a l'Hades, també recreat per María Menéndez, per concloure amb el final del regne dels déus, una mena de Finis Terrae, al dibuix "At the End". La mostra està també acompanyada d'un catàleg amb dos assajos de dos historiadors de l'art, així com les fitxes catalogràfiques que acompanyen cadascuna de les il.lustracions de l'exposició. El catàleg també es trobarà a la venda a l'exposició.

Maria Menéndez és pintora i il.lustradora vocacional i sempre ha volgut mantenir-se al marge dels circuits de l'art. No obstant això, el local saragossà El Teatro de las Ánimas, és una mena de museu de la seva obra perquè tot ell està ple dels seus olis, aquareles, pòsters i il.lustracions. A més ella realitza tot l'artwork dels àlbums del seu grup musical El Luto del Rey Cuervo. També ha realitzat il lustracions per dues publicacions infantils.

Inauguració
Divendres 09 de SETEMBRE a partir de les 20:00 h.

[ +  info Mara Hernández ]   [ +  info María Menéndez ]   [ +  info Asoc. Cult. Mentenebre ]


Mara Hernández


Mara Hernández


Maria Menéndez


Maria Menéndez

 


niu : espai artístic   ::   almogàvers, 208 . 08018 Barcelona   ::  
info@niubcn.com   ::   93 356 88 11   ::   crèdits   ::   horari   ::   com arribar

______________________________________________________________________

Allotjament web gràcies a:

Niu forma part de:

Amb la col·laboració de: