ACTIVITATS  |  EXPOS  |  TALLERS  |  OUTDOORS  |  PIU RÀDIO          SERVEIS  | L'AGÈNCIA          CONCEPTE  |  PREMSA  |  CONTACTA          EL BARRI

 

DIBUIX
JIMENA BALLESTEROS _ del 6 de juny al 8 de juliol de 2012

Títol
'SERES + ERÓTICOS'

Artista
JIMENA BALLESTEROS

Concepte
Mitjançant la tensió única que atorguen els colors (en aquest cas la combinació entre el blanc - negre - fluorescents), Jimena Ballesteros explota una difícil tècnica/mitjà com és la tinta xinesa. Remetent-se a l'oposició més originària (TOT / RES, LLUM / OMBRA, BLANC / NEGRE), i plasmant a través d'aquest mil·lenari material, rescata de la bidimensionalitat del paper volums, formes, matisos, recreant constantment aquest joc d'oposats. Les seves eines són el pinzell i la ploma (abans molt usada en dibuix tècnic), que línia a línia, emulant als mestres del gravat, li permeten concebre obres úniques i de gran complexitat tècnica.

El blanc del paper, el negre de la tinta, el dibuix com a base, allò contundent de la tècnica i les obres en gran format; formes senzilles i fàcilment recognoscibles, l'esfera com a pilar compositiu recurrent, sense un començament ni un final en l'espai ; temes bàsics (el immòbil, la foscor, el sexe i la pornografia, la decadència i solitud de l'ésser, la mort i l'efímer) que criden directament a la percepció més primària de l'individu, són els elements a través dels quals busca connectar, directament i sense mediacions cognitives, amb l'altre a través d'aquestes dues sèries d'obres: 'Éssers' i 'Eròtics'.

Menys és més i també comunica més. Jimena Ballesteros no busca tant l'exercici mental d'interpretar, sinó que el seu principal interès és el plaer de la creació i commoure a l'altre través dels seus dibuixos, arribant a l'irracional que habita dins nostre. Si això passa, si aconsegueix mobilitzar interiorment l'espectador, si aquest abandona el seu paper passiu de simple observador, estarem possibilitant la continuïtat d'aquest etern joc dialèctic.

Inauguració
Dimecres 06 de JUNY a partir de les 20:00 h.

[ +  info Jimena Ballesteros ]

 


niu : espai artístic  ::  almogàvers, 208 . 08018 Barcelona  ::  info@niubcn.com  ::  93 3568811  ::  crèdits  ::  horari  ::  com arribar

______________________________________________________________________

Allotjament web gràcies a:

Amb la col·laboració de: