AGENDA | ACTIVITATS | EXPOS | FORMACIÓ       CONCEPTE       L'AGÈNCIA | SERVEIS | SOCIS       LA RÀDIO       PREMSA | FOTO-VIDEO       CONTACTA

FOTOGRAFIA - INSTAL·LACIÓ
JULIA CLAY _ del 5 al 28 de febrer

Títol
'B C N Y C'

Concepte
En els darrers 20 anys el paisatge urbà del barri del Poblenou (Barcelona) ha anat transformant-se a un ritme trepidant. De vell nucli industrial va passar a ser un espai d'acollida per a artistes. Ara, Poblenou es converteix ràpidament en un barri modern i d'alta tecnologia que poc té a veure amb el seu passat més inmediat. Julia Clay s'ha dedicat a documentar aquests canvis i posseix més de 8.000 fotos sobre la transformació.

Alhora, l'any 2007 Julia va passar diverses setmanes a la ciutat de Nova York documentant tant els seus carrerons i zones industrials abandonades com les d'exhuberant riquesa consumista. Va descobrir una ciutat multifacètica amb una intensa barreja de races i influències culturals. Un lloc que semblava saturat de diner, bellesa, llibertat, perfecció i ordre. Un gran contrast amb la seva visible pobresa, vivi, intolerància i caos.

El seu darrer projecte, 'B C N Y C ’, es centra en els contrastos extrems trobats en cada una de les ciutats i els seus grans canvis. Aquestes dues ciutats i/o barris amb els seus respectius temes distintius: "Poblenou: Passat, Present i Futur" i "NYC: la Babilònia de la era moderna (una ciutat d'extrems)" conflueixen en la darrera exposició de Julia.

Inauguració
Dijous 5 de FEBRER a les 20:00 h

Sobre l'artista
Després de graduar-se en Il·lustració al Falmouth Art College (Anglaterra), Julia va traballar com il·lustradora autònoma durant molts anys, fet que li va permetre viatjar per tot el món.

Més tard es va interessar pel disseny digital, incloent el vídeo, l'animació, el disseny gràfic, i la fotografia i la il·lustració digital. Autodidacta i amb ferma determinació, aviat es va convertir en directora creativa d'una de les principals agències de Brighton. Entre els seus clients avui es troben: Toyota, BBC, Panasonic, Compaq, Mobil o PlayStation. Ha impartit també classes a la universitat; ha escrit sobre art i mitjans digitals, i dóna cursos sobre la materia tant a Gran Bretanya com a Espanya.

Des de que es va traslladar a Barcelona fa més de 4 anys, Julia disposa de més temps per a concentrar-se en els seus projectes artístics personals. Treballant en el seu estudi, en el cor del vell barri industrial de Poblenou (Barcelona), s'ha inspirat en el paisatge del seu entorn i els seus edificis industrials, el seu 'street-art', els seus racons amagats de bellesa abandonada,....

[ +  info ]

niu : espai artístic  ::  almogàvers, 208 . 08018 Barcelona  ::   info@niubcn.com  ::  93 356 88 11  ::  crèdits  ::  horari  ::  com arribar


Niu forma part de la
Xarxa de Centres de Producció de Catalunya