AGENDA | ACTIVITATS | EXPOS | FORMACIÓ       CONCEPTE       L'AGÈNCIA | SERVEIS | SOCIS       LA RÀDIO       PREMSA | FOTO-VIDEO       CONTACTA

DIBUIX & IL·LUSTRACIÓ                                                  [ versión en castellano ]
BYOY_Del 06 al 30 de juny de 2008

Títol
WOLFZEIT

Inauguració
Divendres 06 de juny a partir de les 20.00 h.

Concepte
"Segons la mitologia germànica i centreeuropea, hi ha un moment que correspon amb la fi del món, l'Apocalipsis, on els valors humans creats durant segles i segles queden trastocats, els coneixements adquirits ja no serveixen de res, el món es descontrola, es trenquen els pilars i cauen les més altes torres, és el que es coneix com 'el temps del Llop'.

Això em fa pensar en el  segon Manifest Surrealista d'André Bretón en el que parlava d'un món de bèsties reventants i reventades, on la disolució de límits entre antagònics ens adentraven sense temor en un conflicte amb la mateixa lògica: la vida i la mort, allò real i allò imaginari, el passat i el pervenir, allò alt i allò baix, deixen de ser percebuts com a contradiccions.

Nosaltres ens veiem aqui i ara, davant d'un present que passa a velocitat frenètica, amb l'espiritualitat embogida, on l'home deixa de pertànyer a si mateix, presos per elecció, perduts entre patrons de consum i una falsa abundància il·limitada més virtual que real. Amb una intuició col·lectiva que ens avisa de que tot s'esquerda. Al Japó la paraula crisi es descriu mitjançant la unió de dos idiogrames: perill i oportunitat.

Serà aquesta una nova aurora?, o un nou temps del llop ens espera? 

En aquesta exposició, BTOY (Ilia Mayer i Andrea Michaelsson) s'endinsen en els abismes de la fragilitat psicològica de l'home davant la burla salvatge del temps i les seves circumstàncies. Els dibuixos d'Ilia ens presenten personatges que apareixen com supervivents d'una catàstrofe, camuflats en pells d'animal, no sabem si per nostàlgia dels temps de caça o com a defensa dels nous perills que existeixen en aquestes noves urbs. En los retrats d'Andrea ens apareixen unes dones tan belles com vulnerables que semblen alienes a algun destí tràgic que les espera. Candidates a ser les heroines d'una batalla ja perduda. Amb el temps vist com una farsa sinistra, Ilia ens avança allò que ja ha passat en el futur mentre Andrea fa una revisió del passat en clau de present.

Escollirem endinsar-nos en el perill o aprofitar la nostra oportunitat?"

Texte: Giovanna Pacilio Angelino.

[ + info BTOY ]

niu : espai artístic  ::  almogàvers, 208 . 08018 Barcelona  ::   info@niubcn.com  ::  93 356 88 11  ::  crèdits  ::  horari  ::  com arribar


Niu forma part de la
Xarxa de Centres de Producció de Catalunya