EXPOSICIÓ_JULIETA AGUILAR_del 19/04/07 al 08/05/07

JULIETA AGUILAR
'Esperança reciclada'

La cooperativa "Amanecer" està situada en el barri d'Avellaneda en el Gran Buenos Aires de la República Argentina a deu minuts del centre de la ciutat. És un dels molts centres de recollida de material reciclable que van sorgir a Argentina com a conseqüència de la crisis econòmica del 2001.

El "treball" dels 'cartoneros' no té res a veure amb la neteja, ni molt menys amb la conservació del medi ambient i, tot i que l'Estat vegi en aquesta activitat una via per a combatre l'atur, el cert és que els 'cartoneros' reben només unes monedes mentre altres guanyen milions amb el tractament de les escombraries. Aquesta és la realitat que viuen diariament centenars de éssers humans de 7 a 60 anys. La soledat, la misèria, la manca de serveis socials, la dura lluita de sortir tots els dies a recórrer els diferents barris de la Capital Federal i de les seves perifèries, en camions amuntegats com a bestiar. És una activitat que va començar com una "subsistència per a viure" i avui és un "treball habitual" sense propines, sense vacances, sense serveis mèdics. I el pitjor és que el Govern mira cap a un altre costat i els habitants de la ciutat ho prenen ja com una activitat "habitual".

Julieta Aguilar mitjançant la seva fotografia, ens fa explorar un món que a Argentina és quotidià, però encara allà és fosc o bé no vol ser observat.

Inauguració DIJOUS 19_04_07 a partir de les 20:00 hores. Entrada Lliure

Imatges 'Julieta Aguilar'---->